Sunday, 27 May 2012

boleh jadi macam ni?



salam kawan-kawan..

terasa lama sangat dah blog aku ni tak di update.. nak kata busy tu tak ada la sangat.. mungkin malas kot.. haha so hari ini saja nak kongsi dengan korang semua mende ni.. 

moh hayati sama-sama..




‎Jadikanlah yang Lembut itu HATI....

Jadikanlah yang Tipis itu BENCI.....
Jadikanlah yang Tebal itu IMAN.....
Jadikanlah yang Tajam itu AKAL....
Jadikanlah yang Baik itu SIFAT.....
Jadikanlah yang Manis itu SENYUMAN.....

 Baik buruk ketentuan TUHAN....
 Telah ku terima penuh KEIKHLASAN....
 Andai buruk ku anggap DUGAAN...
 Andai baik ku anggap PEMBERIAN TUHAN...

insya ALLAH..






p/s : seyes rindu dengan korang korang semua <3

Sunday, 1 April 2012

Hadapi dengan Senyuman



Hadapi dengan senyuman 
Semua yang terjadi 
Biar terjadi . 
Hadapi dengan tenang jiwa 
Semua... Kan baik baik saja 

Bila ketetapan tuhan 
Sudah ditetapkan 
Tetaplah sudah . 
Tak ada yang bisa merubah 
Dan takkan bisa berubah 

Relakanlah saja ini 
Bahwa semua yang terbaik 
Terbaik untuk kita semua 
Menyerahlah untuk menang.




Thursday, 1 March 2012

Hello March


Assalammualaikum semua...


pejam celik pejam celik hari ni dah masuk bulan 1 March 2012.. rasa macam tak percaya dah masuk bulan tiga ni.. tapi apa apa pon kena la percaya kan? ekceli March adalah bulan yang aku tunggu-tunggu, bulan yang aku suka,  bulan yang menggembirakan aku. InsyaAllah.. dan aku  sangat-sangat berharap MARCH tidak akan mengecewakan aku.. 
  





  Love MARCH <3 



Wednesday, 8 February 2012

happy birthday!!


happy birthday sahabat...
tahun ni aku tak wish birthday kat ko.. tak pernah aku rasa aku tak wish.. aku bukan tak ingat cuma aku terkilan... 
tapi aku still ingat sampai bila-bila.. aku wish kat sini je la... 



 miss u sahabat <3


Wednesday, 4 January 2012

selamat ulangtahun perkahwinan ayah & mak !


Assalamualaikum kawan-kawan.


Hari ni 4 Januari 2012 adalah hari istimewa buat ayah dan mak aku.... hari ini genap la usia perkahwinan mereka yang ke 26 tahun... syukur alhamdulillah mereka diberi kesempatan untuk terus hidup bersama hari ini dan untuk selama lamanya.. insyAllah ..


Ayah aku En.Shafiee dan Mak aku Puan Fatimah berkahwin pada tahun 1986.. dan pada tahun yang sama mereka mendapat seorang cahaya mata lelaki.. sangat cepat kan ? hehe... tu la dia abang aku yang handsaome mohd hafiz, 2 tahun kemudian keluar pulak lagi sorang.. hah, yang tu aku la.. si cantik dan comel nie.. :p dan tahun 1991 lahir la lagi sorang puteri si faezah domok tu.. hehe (jangan marah dik)..


So di kesempatan ini, akak nak ucapkan "selamat ulangtahun perkahwinan ayah dan mak" akak sangat sayang dengan korang.. akak tak dapat bayangkan macam nak hidup tanpa korang kelak.... huhuhu (terasa sedih pulak) walaupun ahli keluarga kita ni tak ramai dan kita tak semewah orang lain... tapi kita dah cukup bahagia hidup bersama kan... kita mewah dengan kasih sayang kan kan kan ?? nie akak nak bagitahu something yang ayah & mak adalah ibu bapa yang paling best di dunia ini.. terbaek ah.... hehe..


YA 4JJI, sesungguhnya aku sangat bersyukur dilahirkan sebagai anak kepada ayah dan mak.. <3 <3 <3




nota kaki : love u ayah, love u mak.