Monday, 31 October 2011

sepi


mata masih lagi segar walaupun jam dah menunjukan hampir pukul 2 pagi .. macam tak boleh nak lena je.. mungkin siang tadi dah banyak tidoq.. bila dah tak boleh nak tidoq mula la otak ni memainkan peranan.. dan tiba-tiba hati mula la rasa gelisah, sedih, happy, kecewa , keliru, buntu, cemburu arghhh senang cite lengkap lah semua ada.. tapi yang sebetulnya tahukah anda? disebalik bibir yang sentiasa mengukir senyuman manis ini (eh manis kah?) tersembunyi rasa sepi.. malas nak cakap bebanyak.. moh layan hati yang sepi ini dengan video klip nie.. zaassss ................


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam







nota kaki: dok layan perasaan yang perasan nie jap ;(

Sunday, 30 October 2011

pre wedding


salam kekawan..


Dah lama tak berjumpa rindu rasa hati.. wah menyanyi pulak da... hehe~~ rasa dah lama tak karang sesuatu kat belog nie.. terasa rindu nak menaip panjang-panjang.. cewah.. sejak menjak ni jiwa kacau la.. tu yang n3 nak sedih je.. hehe~~ sekarang ni walaupun hati masih kurang elok tapi terasa nak jugak update belog ni.. dan sebenarnya (dah macam tajuk lagu yuna la pulak) rindu la kat korang semua... <3

Okey, meh nak cite semalam aku pergi fotoshoot untuk pre wedding kat Bagan Lalang.. tapi ekceli bukan aku la haha... ni ha bakal pengantinnya my BFF Nisa dan tunangnya Helmi serta camerawoman Aina n her friend Timah ...bakal pengantin teringin nak snap kat tepi pantai ala-ala romantik gitu temanya katanya lah... kami gerak dalam pukul 9 pagi macam tu dan sampai dalam sejam lepas tu.. sampai2 je terus aku berkata"wahhh" (dalam hati la) kenapa??? sebab cuaca sangat baik... panas terik wok tapi kat tepi pantai kan so terasa la angin sepoi2 bahasa gitu.. perh ayat nak kencang je.. hehe sampai je kami terus cari port baik punya nak ambik gambo.. semua berjalan dengan lancar just bakal pengantin agak malu2 skit nak posing... (malu2 konon) mungkin juga dorang tak berapa reti nak posing2 nie.. kalau amek pic suke2 tu lain la kan.. ni untuk pre wedding mesti la nak cantik2 kan posenya? tapi overall semua ok la... mula2 je nampak kaku dan malu2 lepas tu bakal pengantin terus jadi tak tahu malu, eh tak lah.. tipu je tu (maaf bakal pengantin) gurau-gurau manja je... ~hahaha~

Dalam kol 1 tengahari macam tu kami dah otw pergi cari makan lapar weh... yang sedihnya sepanjang jalan tu semua kedai makan cina je.. tekanan betoi.. tapi dapat la jumpa jugak kedai makan melayu.. jadilah buat alas perut.. banyak tenaga nak guna nie.. lepas makan semua, kami gerak pergi taman botani putrajaya.. cuaca time ni sat macam nak hujan sat kang panas... xpe, yang penting memang tak hujan... so boleh la teruskan misi menyenap gambo... klik sana klik sini snap sana snap sini .. menarik dan terasa tertarik hati nak bergambo macam tu jugak.. haha ngade2 ler pulak aku nie.. ok da puas hati, pergi pulak ke masjid merah putrajaya snap pic kat taman bawah tu.. sambil tiup2 bubble.. sweet je.. ekceli aku pon posing2 sakan jugak.. nak jugak bergambo dengan camera cantik.. gedik tak ? hahaha~~ ade aku kesah? :p

cuaca pon dah makin terik, muke pon mule terasa panas je, kami pon pulang.... terima kasih Nisa sebab bawak aku sekali.. seronok dan beronok-ronok rasa hati <3 nanti time aku, ko WAJIB kene ikut taw.. haha~ bile la agak nya ya? :p



bakal pegantin november 2011 nanti



bakal pengantin 2012.pasangannya mana? rahsia. haha



*** xde pic nak upload semua kat camera dorang.. so tunggu la kalau dah dapat nanti aku upload pic ya..




nota kaki : muke ku berbelang-belang macam panda.. hehe

Wednesday, 26 October 2011

nak hati baru?



" Carilah hatimu sewaktu membaca al Quran, jika kau tidak temui, maka carilah hatimu semasa mengerjakan solat... seandainya tidak temui juga, carilah hatimu ketika bertafakur mengingati mati, jika tetap gagal menemuinya... berdoalah pada ALLAH pintalah hati yang baru "






nota kaki: nak hati baru :(

Monday, 10 October 2011

Dari.........






Dari titisan airmata kita belajar MENGERTI
Dari rasa khuatir kita belajar PERCAYA
Dari rasa kehilangan kita belajar MENGHARGAI
Dari rasa bersalah kita belajar MEMAAFKAN
Dari sebuah harapan kita belajar BERJUANG
Dari sebuah perjuangan kita belajar BERKORBAN
Dari sebuah pengorbanan kita belajar KETULUSAN

nota kaki : ......... :(

Thursday, 6 October 2011

Kekadang



kekadang ... bila berbicara soal "itu" hati aku jadi runsing tiba-tiba

kekadang ... bila aku teringat akan "itu" perasaan ini tiba-tiba rasa nak marah

kekadang ... bila aku aku nak suarakan mengenai "itu" aku jadi serbe salah

kekadang ... bila aku rasa xsanggaup nak pikir pasal "itu" aku jadi stress

kekadang ... aku terpikir sampai bila aku boleh bertahan disebabkan "itu"





Dan.......................




ada ketika aku macam berat hati nak tinggalkan, ada ketika pulak aku macam dah xboleh nak tahan sangat.....apa harus aku lakukan??? adakah dengan hanya sekadar bersabar dan terus tabahkan hati atau aku perlu bertindak??? YA ALLAH, apakah hikmah disebalik semua ini??? berikanlah aku kekuatan untuk terus tabah mengharungi segala
gelombang hidup dan aku yakin pastinya ada yang tersirat disebalik semua yang berlaku.......











nota kaki : aku masih sedih & buntu. :(

Wednesday, 5 October 2011

malang tak berbau



mood : nak nanes jap.... T_T

ermm... betul la bak kata pepatah melayu "malang tidak berbau" sedihnya la rasa hati ini... semalam aku terjatuh kat toilet office, sakit punggung dan pinggang aku ni.... lantai toilet tu lincin sangat.... tak sempat nak tahan dah terjatuh (macam cempedak busuk da rupenye)... entah bila la nak hilang sakit nie.. lepas satu, satu yang jadi.... :(





nota kaki : sedih :(

Sunday, 2 October 2011

Senam aerobik


salam kekawan semua..


pagi tadi aku, kak nili, kak lela dan eja pegi aerobik kat dataran shah alam.. wah macam besh je bunyi kan.? boleh ke jadi kurus dengan bersenam aerobik nie? ha tu la korang... kalo rajin memang leh turun berat badan nie.. selain tu bersenam ni dapat la menyihatkan tubuh badan & dapat menambahkan stamina.. wah gaya dah macam atlit sukan angkat berat je.. hahaha

yang join tadi banyak terdiri daripada golongan makcik2 dan pakcik2 memang semangat abis dorang.. kalah yang muda mudi nie, rasa sembut je tadi, biasa la selalu sangat bersenam.. ada la dalam 45 minit tadi bergoyang2 badan nie.. perh memang penat.. abis kuaq semua peluh2 jantan.. (eh jantan kah aku?) lepas je abis senam robik kami begerak-gerak khas menuju ke destinasi seterusnya.. mencari MAKANAN di paso tani shah alam... yihakkkk! ni la perkara terbaek punya.......... BYE!



depan ni la kami bersnam robik



peace



misi mencari makanan bermula :p




nota kaki : dok timbang berat td.. tp xturun pong.. hahaha

Saturday, 1 October 2011

Makan! Makan! dan Makan lagi!

salam kekawanku sekalian...


arini dah masuk bulan sepuloh... rasa masa berlalu dengan pantasnya... kalau boleh biarla masa berlalu dengan perlahan.. aku tibe2 terasa macam takut je nak menambah lagi usia.. uwaaa... tapi n3 kali nie bukan nak cerite pasai usia.. haha... sebenarnya nak cite pasal makan.. korang nak tahu al kisahnya, pada tarikh 27/09/2011 bersamaan dengan hari selasa yang lepas, office tempat aku keje buat hari beramah mesra atau lebih mesra disebut open house...semua staff diwajibkan datang tapi yang sedihnya ramai staff2 lelaki MSD ni kene out station. sian dorang xdapat nak join, dah tu makanan yang banyak2 tu sapa nak makan? sapa pulak nak abiskan?? jeng.. jeng.. jeng.... xpela, syukur alhamdulillah semuanya abis, ramai gile tetamu yang datang memeriahkan open house nie.. sampai rasa xcukup tempat.. padahal dah pasang 3 khemah kat depan office belum termasuk bilik khas untuk vip dan vvip.. memang xmenang tangan la semua.. (wah gaya macam buat kerja sangat la time uh) hehehe


rugi sapa yang xdatang tu... best gile wa cakap sama lu orang.. macam2 jenis menu ada, terus jadi rambang mata,. pilih je nak apa? sate, char kue tiaw, mee mamak, popia basah, roti jala, rendang daging / ayam, kuah lodeh, ha yang ni mesti korang xpernah dengar kan?? lemang periuk kere.. sedap weh.. dan macam2 lagi la.. dannn.............. yang paling aku suka dan brapa kali dok ulang makan adalah cendol dan laksa utara nya.. perhh memang superb la..


makan, makan dan makan lagi sehingga la ke malam...(perut pon dah penuh,lemak pon da meleleh2) rasa dah xmampu nak berdiri.. malam tu aku dan beberapa staff yang lain balik agak lewat sebab ade lagi tetamu yang datang, so kene la tunggu.. bukan sekejap okeh.. lama gile.. mungkin dorang lama kot xjumpe, so banyak mende yang nak disembangnya hehe xpela sambil2 tunggu tu kami2 yang stay lagi ni bukak la karoke kecil-kecilan...sempat la nanyi dalam sepuluh lagu.... kelassss kau jahh.... hahahaha. neway terima kasih kepada tetamu yang sudi hadir ke open house MSD.. tahun depan jemput datang lagi..


udah2 le tu bebelnye yong oiii, moh la kite layan pic yang comei2 nie.. hikhikhik...zasssss~~~~



"selamat datang"



ade gerai popia dan yg hujung tu char keu tiaw nyummy



yang ni pulak gerai laksa & r0ti jala.



rendang ayam, kuah lodeh sotong sambal,kuah kacang, ketupat



nie la da special one "lemang periuk kera"



sate ayam+daging



'kami' dok susun mineral cup



me n sis ana & angah yang penyebuk hehe (jgn marah)



kalau angpa nak taw ni la laksa utara.. sedap sgt aihh.



ruang makan untuk VIP,, kau ada? hehe



acara makan2 pon bermula



makan lagi



ce kome teke mana hantu ABC kat pic tu?



my bos, go admin go! hehe



gadis-gadis MSD



makan lagi, sian sis nil tu tengok je...



si comei aisha.. geramm!!!



MSD di hati kami.. haha



muka puas dapat makan banyak :p



dari pagi bawak ke petang,
hari dah lewat malam nie, jom kita pulang.






~~~~habis~~~~


nota kaki : perutku kenyang hatiku girang.. lalalala~~~