Friday, 30 September 2011

Sedikit lagi.


oh
tiba-tiba tersedar dari mimpi yang panjang
dan terjelas kembali degup jantung bergendang


ah
langit, laut dan bumi seperti menyorakku
semoga akan ada esok yang baru


kaki,
jangan kecewakan aku
teman aku sikit saja lagi
takkan aku daya berterus sendiri


sedikit saja lagi.

hati,
jangan kau berserah dulu
akan tiba apa yang dinanti
ku tak perlu takut berjalan sendiri


sedikit lagi.

oh
senyumku tak tertutup meski tubuh merapuh
harapku pada pagi mengutuh
ku belum mahu berhenti

akan kuteruskan perjalanan ini......


nota kaki : nothing!

Thursday, 29 September 2011

Selamat tinggal Syawal, Selamat datang Zulkaedah..


salam kawan-kawanku....


agak lama aku tak update n3 baru untuk korang.. mesti korang rindu kan kan kan? cepat baik korang ngaku.. xusah malu2.. haha.. maaf la sejak menjak nie agak bz.. banyak keje perlu diselesaikan.. dengan kerja office nye, nak settle kan ujrah nye, kerja makan2 lagi.. wahh xmenang tangan dibuatnya... cewah. gaya macam tersangat la bz yer.. tapi aku tak tipu memamg aku bz gilerrrr..... badan ni pon terasa sangat la lemahnya.. kalo dapat pegi spa urut2 badan, kaki, buat facial muke ke kan best.. tapi agak kurang mampu nak buat cam tue.. huhu

alamak agak membebel pulak aku.. ok la berbalik pada tajuk kepada n3 kat atas tu.. semua sedia maklum yang semalam adalah hari ke-30 syawal so bermakna hari raya dah berakhir untuk tahun nie.. so acara makan2 pon dah tamat la kan.. laaaa xbesh nye.. ekceli raya kali ni xrasa sangat rayanya... antara sebab2 nya, meh aku senaraikan...

1. sebab xbalik kampung.. raya kat puchong je.. sangat bosan okey!

2. xamek pon pic raya... memang xde langsong!

3.banyak open house kawan2, jiran tetangga dan saudara mara buat xdapat nak join.. (disebabkan hal2 tertentu) tapi aku sempatla baraan dengan member2 poly..

4. perasaan lebih xcited nak pergi bercuti daripada beraya.. hehe

5. mungkin sebab dah besaq panjang so xrasa sangat feel nak sambut raya berbeza time zaman kecik2 dulu.. sangat xcited okeh!

ha tu la antara sebab2 nya..... apa2 pon aku kene la besyukur masih diberi kesempatan untuk menyambut raya bersama2 dengan famly tercinta.. okey la dah banyak bebel.. meh layan gambar2 raya yg xberapa nak raya nie.. hehe..





si senget



musya n epul



musya n si kembo



si kembo yang mule2 agak2 malu2 lepas tu perh.. besh layan dorang



ni la geng baraan hari tu..



nie la kesayangan aku



ekceli ni pic raya tahun lepas. haha.



nota kaki : maaf la pic xbyk pon. ditambah dengan kualiti pic pon xmenarik.. huhu

Wednesday, 21 September 2011

just 4 u bebeh


disebabkan xde masa nak update belog panjang2 meh la tengok sekeping 2 keping gambar ni dulu.. tunggu n3 dari jejaritembam nie kemudian ya.. haha


me



me n sis shida




nota kaki : nnt ade mase akan diupload bekeping2... tunggu~~~~

Tuesday, 20 September 2011

akhirnya.........


Salam sejahtera semua kawan-kawan



akhirnya....

sampai juga aku kat malaysia tanah tumpah darahku.. ~alhamdulillah~



akhirnya....

dapat juga aku tengok full video klip untuk lagu korea in heaven.. ~sangat sedih~



akhirnya....

dapat juga makan nasi lemak.. ~perhh heaven sangat hokeh~



akhirnya....

saya jatuh miskin untuk bulan ni ~kene sambung puasa la kot~ aiyo..



akhirnya....

ha!! hambek kau.. banyak kerja yang menanti ~sabar ya ikut turn nak bereskan semua~



akhirnya....

aku stop kat sini dulu ~nanti aku update kemudian~



bye!


nota kaki : ada sapa2 yang rindu kat saya x? hehe

Wednesday, 14 September 2011

busy nya aku...



Salam kekawan semua...



terasa cepat masa berlalu.... and terasa sangat busy sejak menjak nie... so sorry sebab xdapat nak menunaikan janji untuk post n3 setiap hari.. memang banyak cerita nak diceritakan kat dalam kepala hotak nie.. so tunggu la hari xbusy nanti.. aku akan keluaq kan semua story mory tu semua ok... nak sambung buat kerja nie..




bye!




nota kaki : selamat tinggal kawan2. doakan aku selamat sampai dan pulang ya. :)

Friday, 9 September 2011

Ottoke?



arghhhh!!!


tolong!!


kepala hotak tengah serabot sekarang nie...


nak tahu kenapa??


xpayah tahu la... ni rahsia....


arghhhh!!!


macam mana nie?


seyes rasa serba salah sekarang nie.....


perlu ke berterus terang?


atau


arghhhh!!!


aku tak mampu nak berterus terang....



maafkan aku...




nota kaki : serba salah

Thursday, 8 September 2011

~In Heaven~


hai sahabat2 ku....


Setiap pagi sekarang ni rutin kerja aku adalah mengupdate belog.. perhh semangat giler kata ko.. haha... ok arini xnak cite bebanyak just aku nak korang layan lagu In Heaven Teaser punya la tapi.. yang full version punya kene tunggu 15 hb nie baru kuaq.. adoi lambatnya la lagi.. cepat la masa berlalu.. pleaseee~~~~ xsabaq nak tahu apa yang terjadi seterusnye.. dah la mereka2 ni comel gile.. xtahan seh... :p ok2 cakap banyak pon xguna moh la kite layan lagunya nie.. Zassss








nota kaki : saya <3 xiah junsu <3 lina

Wednesday, 7 September 2011

JANJI hanya tinggal janji

hai sahabat2 ku....


ha meh sini kawan2 aku nak cerite skit.. ok, sabtu lepas aku dengan dua orang lagi member baik aku (ima and ekin) pergi sg wang KL.. nak tahu x kitaorg buat apa? ekceli kalo xde hal kami2 ni xkannya rajin sangat nak sampai ke situ.. and kami ni bukan kaki jalan kat KL pon selalu jalan kat ioi mall atau sunway je.. tu pon kekadang je kuaq.. kitaorg ni lebih suke dok umah layan cerite xpon pg karoke je. ahakk.. cewah konon2 hobi sama la nie.. ok berbalik pada cite asal tadi.. tujuan kami turun KL tu konon2 nak pegi jumpe member lama yg da lama terpisah, agak2 aku ada la dalam 6 tahun kitaorg terpisah.. bukan terpisah apa pon.. member kitorg tu memang dok jauh nuunnnn diseberang laut sana.. die dok labuan so nak jmpe pon susahkan? tu pon kenalnya time sama2 study kat teknik setapak dulu.. sangat berkobar nak jumpe member lama tu wokeh, walaupon ekin baru je sampai dari kampong malam tu pon sanggup nak join p jumpe dia.. bila lagi nak jmpe kan dah alang2 die trun KL raya tahun ni tu yang kami mendapat semangat kesukanan yang tinggi tu.. haha.. tapi apakah malangnya nasib kami.. semangat yang berkobar2 tadi luntur dengan perasaan yang hampa dan kecewa.. sob..sob.. nak tahu kenapa? wah sedihnyeee T_T .. janji hanya tinggal janji.. plan nak jumpe tidak kesampaian. mungkin bukan salah dia... xpela aku anggap kita xde rezki nak berjumpe.. anggap je la yang kita ni xde jodoh. aik boleh plak cm tu. hehe...

mule2 memang rasa cam bengang jer (dah berasap2 kepala otak ni.. cewah tipu je uh) tp aku xsalah kan dia.. dia pon dah bgtaw sebab apa dia last minit xdpt nak jumpe.. oleh yang demikian, kami (aku, ima & ekin) maafkan la dia... insya`Allah satu hari nanti kalau panjang umoq kita akan berjumpa.. (tp xtaw la bila) :(

dah tu kami ni masing2 dah termenung dok pikiaq (fikir) nak buat apa. last2 kitaorg dok lepak kat mcD sambil makan2 menambahkan berat badan yang sedia berat ni.. hehe.. pas makan dok pusing2 kat dalam tu mengabehkan duit yang sedia ada... yang penting dalam dok sedih2 xdpt jumpe member tu jam 12 tengah mlm jugak la masing2 baru sampai umah.. hebat sungguh la.... berjalan xhengat dunia.. ish3x

k, la tu je nak cerita nya ponn..

~tamat~



eh eh belum tamat lagi meh la layan pix yang xseberapa nie..





tengah tggu train pon sempat lg snap



spek baru ima :p


my BFF <3<3<3



nota kaki : bila la aku nak start diet balik nie? huhu

Tuesday, 6 September 2011

New Wall



hai salam lebaran untuk sahabatku..


ce tengok ce tengok(sambil tangan aku mcm ucop wilcha) kite nye belog nie.. nampak perubahan x? sangat simple tp nice kan.. waahhhhh terasa batak jap.. ape2 pon TQVVM kat my fren leez die telah sudi mengoffer diri untuk ubah suai aku punya belog nie.. so ni la hasil nya... wa cayang sama lu la leez.. meh nak kiss kiss skit.. muahhh.. <3


so hari nie terus semangat nak post n3 baru...and terasa hari2 nak post n3 baru.. saya sangat bersemangat sekarang ni.. ok tu je nak bagitaw.. bye.



nota kaki: budak baru belajar memang macam nie :p